Gå til oversigt

14. december 2016

Jord- og betonarbejde ved pumpestationen i Tuborg Nord

I denne og næste uge foregår der en række jord- og betonarbejder ved Pumpestationen i Tuborg Nord.  Men allerførst skal der etableres en såkaldt midlertidig grundvandssænkning, som er nødvendig for at holde byggepladsen i udgravningen tør.

Den midlertidige grundvandssænkning etableres i løbet af de næste par dage. Det foregår ved, at en lille lastbil med en borerig borer tre huller i jorden, hvor vandet kan pumpes op, og grundvandsstanden kan overvåges. På den måde kan området inden for spunsen holdes tørt, mens der efterfølgende graves og arbejdes i hullet.

Den jord, der graves op, transporteres væk fra området på lastbiler. Transport af jord medfører ofte, at der tabes lidt jord. Entreprenøren vil imidlertid sørge for, at vejen til og fra byggepladsen fejes hver dag ved fyraften, så risikoen for at få jord ned i parkeringskælderene i nærheden mindskes.

Så snart jordarbejdet er afsluttet, starter betonarbejdet, og det vil finde sted frem til og med 22. december 2016. I det nye år genoptages betonarbejdet tidligst den 2. januar 2017. Betonarbejdet vil medføre, at jern til forstærkning af betonen og forme til at støbe betonen i transporteres ind på byggepladsen. Senere kommer der betonbiler og en betonpumpe, som kan pumpe betonen ned i formene. Støbearbejdet forventes at ske i starten af 2017.

Indtil videre vil arbejdet foregå uden brug af kran. Hvis det på et tidspunkt bliver nødvendigt at bruge en kran, vil vi oplyse om det her på siden.

Seneste aktiviteter

Tilbage til oversigten

29. juni 2020

Juni 2020 – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Spærretid for tung trafik ophævet i sommerferien Normalt er der på hverdage spærretid for lastbiler på Dessaus Boulevard mellem kl. 07:30-08:30 og kl. 14:00-15:00....

Læs mere

15. maj 2020

Maj 2020 – seneste nyt om byggeriet på grunden

Spærretid midlertidigt ændret pga. Corona Normalt er der på hverdage spærretid for lastbiler på Dessaus Boulevard mellem kl. 07:30-08:30 og kl. 14:00-15:00. Spærretiden er indført, så...

Læs mere

03. april 2020

April 2020 – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Spunsarbejder for Kysthus 1 og 2 NCC planlægger at igangsætte optrækning af den spuns, der er placeret langs p-kælderen ved Kysthus 1 og 2 i uge 16 – det vil sige...

Læs mere