Gå til oversigt

14. december 2016

Jord- og betonarbejde ved pumpestationen i Tuborg Nord

I denne og næste uge foregår der en række jord- og betonarbejder ved Pumpestationen i Tuborg Nord.  Men allerførst skal der etableres en såkaldt midlertidig grundvandssænkning, som er nødvendig for at holde byggepladsen i udgravningen tør.

Den midlertidige grundvandssænkning etableres i løbet af de næste par dage. Det foregår ved, at en lille lastbil med en borerig borer tre huller i jorden, hvor vandet kan pumpes op, og grundvandsstanden kan overvåges. På den måde kan området inden for spunsen holdes tørt, mens der efterfølgende graves og arbejdes i hullet.

Den jord, der graves op, transporteres væk fra området på lastbiler. Transport af jord medfører ofte, at der tabes lidt jord. Entreprenøren vil imidlertid sørge for, at vejen til og fra byggepladsen fejes hver dag ved fyraften, så risikoen for at få jord ned i parkeringskælderene i nærheden mindskes.

Så snart jordarbejdet er afsluttet, starter betonarbejdet, og det vil finde sted frem til og med 22. december 2016. I det nye år genoptages betonarbejdet tidligst den 2. januar 2017. Betonarbejdet vil medføre, at jern til forstærkning af betonen og forme til at støbe betonen i transporteres ind på byggepladsen. Senere kommer der betonbiler og en betonpumpe, som kan pumpe betonen ned i formene. Støbearbejdet forventes at ske i starten af 2017.

Indtil videre vil arbejdet foregå uden brug af kran. Hvis det på et tidspunkt bliver nødvendigt at bruge en kran, vil vi oplyse om det her på siden.

Seneste aktiviteter

Tilbage til oversigten

28. juni 2021

Juni – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Landskabsarbejder følger planen Landskabsarbejderne skrider fint frem, og selvom der går et par år, før alt er vokset helt til og fremstår som planlagt...

Læs mere

30. marts 2021

Marts – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Igen adgang til KDY-bryggen fra april Den 1. april åbner vi for adgang til KDY-bryggen, så det igen bliver muligt at gå tur langs havnen...

Læs mere

16. december 2020

December – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Sammen med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår følger her en status for aktiviteterne på byggepladsen.

Læs mere