Gå til oversigt

01. marts 2017

Midlertidig udledning af spildevand

Midlertidig udledning af spildevand

Som led i at Lynetteledningen flyttes længere ud i Øresund ud for Tuborg Syd-grunden, bliver der midlertidigt ført spildevand ud i Øresund. Udledningen starter lørdag den 4. marts 2017, og den sker to steder.

Ved Strandvænget på Østerbro i Københavns Kommune sker udledningen 4 kilometer fra kysten. Udledningen varer ni dage, mens der etableres en ny ventil på Lynetteledningen.

Ved Skovshoved Havn i Gentofte Kommune sker udledningen 1,6 kilometer fra kysten. Her vil udledningen vare op til fire uger, fordi flytning af Lynetteledningen ud for Tuborg Syd-grunden i Hellerup skal være overstået, før spildevand fra Skovshoved igen kan kobles på ledningen.

Både ved Skovshoved Havn og ved Strandvænget bliver spildevandet mekanisk renset, inden det ledes ud i Øresund. Og begge steder forventes den stærke strøm i Øresund at fortynde spildevandet og hurtigt sende det videre ud i havet.

Natur og Miljø, Gentofte Kommune, vurderer, at udledning til Øresund er den eneste reelle mulighed, mens Lynetteledningen bliver flyttet, og at det er miljømæssigt forsvarligt, da vandudskiftningen i Øresund er stor, og spildevandet derfor bliver kraftigt fortyndet. Københavns Kommunes Center for Miljøbeskyttelse har ligeledes sagt god for udledningen fra Strandvænget, fordi der er så god gennemstrømning i Øresund.

Nordvand, som ejer pumpestationen på Skovshoved Havn, vil oplyse om udledningen på deres sms-service, som man kan tilmelde sig på www.nordvand.dk/badevand. Man kan også følge med i badevandsudsigten på www.badevand.dk og på www.kk.dk/badevand.

 

Seneste aktiviteter

Tilbage til oversigten

28. juni 2021

Juni – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Landskabsarbejder følger planen Landskabsarbejderne skrider fint frem, og selvom der går et par år, før alt er vokset helt til og fremstår som planlagt...

Læs mere

30. marts 2021

Marts – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Igen adgang til KDY-bryggen fra april Den 1. april åbner vi for adgang til KDY-bryggen, så det igen bliver muligt at gå tur langs havnen...

Læs mere

16. december 2020

December – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Sammen med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår følger her en status for aktiviteterne på byggepladsen.

Læs mere