Gå til oversigt

01. marts 2017

Midlertidig udledning af spildevand

Midlertidig udledning af spildevand

Som led i at Lynetteledningen flyttes længere ud i Øresund ud for Tuborg Syd-grunden, bliver der midlertidigt ført spildevand ud i Øresund. Udledningen starter lørdag den 4. marts 2017, og den sker to steder.

Ved Strandvænget på Østerbro i Københavns Kommune sker udledningen 4 kilometer fra kysten. Udledningen varer ni dage, mens der etableres en ny ventil på Lynetteledningen.

Ved Skovshoved Havn i Gentofte Kommune sker udledningen 1,6 kilometer fra kysten. Her vil udledningen vare op til fire uger, fordi flytning af Lynetteledningen ud for Tuborg Syd-grunden i Hellerup skal være overstået, før spildevand fra Skovshoved igen kan kobles på ledningen.

Både ved Skovshoved Havn og ved Strandvænget bliver spildevandet mekanisk renset, inden det ledes ud i Øresund. Og begge steder forventes den stærke strøm i Øresund at fortynde spildevandet og hurtigt sende det videre ud i havet.

Natur og Miljø, Gentofte Kommune, vurderer, at udledning til Øresund er den eneste reelle mulighed, mens Lynetteledningen bliver flyttet, og at det er miljømæssigt forsvarligt, da vandudskiftningen i Øresund er stor, og spildevandet derfor bliver kraftigt fortyndet. Københavns Kommunes Center for Miljøbeskyttelse har ligeledes sagt god for udledningen fra Strandvænget, fordi der er så god gennemstrømning i Øresund.

Nordvand, som ejer pumpestationen på Skovshoved Havn, vil oplyse om udledningen på deres sms-service, som man kan tilmelde sig på www.nordvand.dk/badevand. Man kan også følge med i badevandsudsigten på www.badevand.dk og på www.kk.dk/badevand.

 

Seneste aktiviteter

Tilbage til oversigten

29. juni 2020

Juni 2020 – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Spærretid for tung trafik ophævet i sommerferien Normalt er der på hverdage spærretid for lastbiler på Dessaus Boulevard mellem kl. 07:30-08:30 og kl. 14:00-15:00....

Læs mere

15. maj 2020

Maj 2020 – seneste nyt om byggeriet på grunden

Spærretid midlertidigt ændret pga. Corona Normalt er der på hverdage spærretid for lastbiler på Dessaus Boulevard mellem kl. 07:30-08:30 og kl. 14:00-15:00. Spærretiden er indført, så...

Læs mere

03. april 2020

April 2020 – Seneste nyt om byggeriet på grunden

Spunsarbejder for Kysthus 1 og 2 NCC planlægger at igangsætte optrækning af den spuns, der er placeret langs p-kælderen ved Kysthus 1 og 2 i uge 16 – det vil sige...

Læs mere