Gå til nyhedsoversigt

10. oktober 2016

Lundgaard og Tranberg arkitekter skal tegne de kommende luksusboliger i Tuborg Syd

Danica Pension købte i december 2015 Tuborg Syd grunden af Carlsberg og står nu som bygherre for udviklingen af luksusboliger på den attraktive havne grund midt i Hellerup.

Danica Pension har valgt Lundgaard og Tranberg Arkitekter som arkitekter på projektet. Lundgaard og Tranberg Arkitekter har bl.a. tegnet de prisbelønnede og eksklusive boliger Havneholmen i Københavns havn. Herudover er de også kendt for Charlottehaven på Østerbro, Skuespilhuset, Tietgens kollegiet og SEB bank.

 

-Vi glæder os til samarbejdet med Lundgaard og Tranberg Arkitekter, som vi mener har nogle spændende og visionære tanker omkring de eksklusive boliger, som vi vil udvikle i Tuborg Syd. For Danica Pension har det været vigtigt, at finde en samarbejdspartner, som evner at tilføre området en unik arkitektonisk identitet, som er stærkt forankret i lokalområdet, siger Peter Mering, Ejendomsdirektør i Danica Ejendomme.

 

Arkitektens vision er at skabe et enestående og attraktivt boligområde, beliggende i et stort åbent rekreativt landskab, der åbner området mod vandet. Landskabet vil fremstå som et kuperet terræn, der får karakter af en strandeng. Det store landskab vil give hele boligbebyggelsen et særligt afsæt og gøre bygningerne skulpturelle og spændende, så der skabes et kvarter med helt særlige attraktive boliger på det tidligere Tuborg industriområde. De nye boliger udvikles som enklaver i vandkanten og får dermed alle en stærk tilknytning både til landskabets natur og til havet.

 

-Tanken er, at man I Tuborg syd vil kunne bo på kanten mellem vand og land i mindre enklaver af boliger samlet omkring et gårdrum tæt ved havet. Intentionen er at skabe et lokalt havnemiljø, der forbinder boligerne med det maritime liv ved havet. På den yderste pynt er det planen at opføre et skulpturelt byggeri, som en afslutning mod vandet. Vi forventer at kunne informere om en tidsplan for projektet i starten af juli 2016, fortæller Peter Mering.

TuborgStrandeng.UmbracO2.Models.TextSpot?.AlternativeText

23. november 2022

To kysthuse taget i brug og et tredje på vej

I lidt mere end et år har Tuborg Strandeng dannet ramme for menneskers liv og hverdag. I september 2021 flyttede de første lejere ind i Bakkedraget, og siden da er antallet af beboere på Tuborg Strandeng vokset yderligere. For i sommeren 2022 begyndte ejerne at flytte ind i Kysthus 1 og 2, og der er nu kun få ledige ejerlejligheder tilbage i disse huse, som ligger helt ude i vandkanten mellem hav og strandeng.

Læs mere

17. februar 2020

Nyt om tidsplan

Byggeriet af de nye eksklusive boliger på Tuborg Strandeng er i fuld gang. Ved indsejlingen til Tuborg Havn bygger vi de første to kysthuse, som rummer 50 ejerboliger med en placering direkte ud til Øresund...

Læs mere