Nyt arkitektonisk vartegn

København har fået et nyt arkitektonisk vartegn tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Lundgaard & Tranberg: Kysthusene og Bakkedraget ved Tuborg Strandeng. Det skulpturelle byggeri i karakteristiske naturomgivelser skaber liebhaverlejligheder i en liga, som ikke før har været udbudt til salg eller leje i Danmark.

God arktikektur og en god historie

”God arkitektur skal være en generøs gestus til stedet, omgivelserne og samfundet”. Ordene kommer fra den anerkendte arkitektvirksomhed Lundgaard & Tranberg. Og tegnestuen har i høj grad formået af efterleve disse ord i deres prestigefyldte liebhaverbyggeri, Kysthusene og Bakkedraget, i Tuborg Strandeng.
Arkitektvirksomheden har 35 år og nogle af Københavns mest ikoniske bygninger og pladser på CV’et: Skuespilhuset, Axel Towers, Ofelia Plads, Tietgenkollegiet og det nye Frihedsmuseum. De har vundet et hav af danske og internationale priser for deres kontrastfulde, stoflige og stedsspecifikke arkitektur.

Visionen føres nu ud i livet

”Tuborg Strandengs store og unikke område kaldte lige fra første øjekast på noget anderledes og meget autentisk”, forklarer arkitekt Lene Tranberg, partner og medstifter af Lundgaard og Tranberg.

”Visionen var fra starten, at området skulle omskabes, så det fremstod som en uberørt natur med en arkitektur, der udsprang af omgivelserne. Naturen skulle fylde mest muligt, og folk skulle tættere på elementerne”.

Arkitektens vision indebar også boliger med mere udsyn til elementerne og flere verdenshjørner. Og der skulle skrues ned for bebyggelsesgraden – især den oplevede. Resten er historie. For nu tager liebhaverboligerne form og kommer ved deres endelige færdiggørelse til at have en helt unik atmosfære og kompromisløs æstetik.

Kysthusene: Favnet af fauna og Øresund

Helt ude på pynten af Tuborg Havn og kanten af Øresund, omgivet af et bakket, overdrev, finder du Danmarks mest unikke liebhaverboliger. Kysthusene er i en liga for sig selv. Som knejsende klippeformationer, der både vokser op af havet og af selve kystlandskabet, har de skulpturelle bygninger et robust udtryk, født ud af den klassiske danske arkitekturtradition. Og på samme tid er de smukt organiske.

Bakkedraget: Ved eng og sund

I de bakkede enge, hvor marehalm, havtorn, tjørn og hyld vokser langs Øresund, finder du Bakkedraget – og Danmarks mest unikke lejeboliger. Bakkedragets bygninger forskyder sig i flere niveauer og etager. Og er formet af det omkringliggende landskab.

Det kuperede terræn fortsætter ind i stuelejlighederne, som har forskellige niveauer, trapper og ekstra loftshøjde mod gadeniveau.

Kontakt os

Ønsker du at vide mere om Tuborg Strandeng og Danmarks mest unikke liebhaverboliger? Eller ønsker du en privat fremvisning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

 

Kysthus 3 udbydes til salg af ejendomsmæglere med speciale i liebhaverboliger - home v. Lone Bøegh Henriksen og Ivan Eltoft Nielsen.

Vælg boligtype

Tak for din henvendelse

Og tak for din interesse i liebhaverboligerne på Tuborg Strandeng. Du vil snarest muligt blive kontaktet af en mægler.